
Crema de Spanac
Share
De când am dat de rețeta asta de tocană verde pe Pinterest am știut că o voi încerca și îmi va plăcea mult. Am pregătit-o aseara și în 30-40 minute am avut o masă caldă și delicioasă, verde și plină de nutrienți. O adevărată porție de comfort food.
Tocana conține linte, cartofi și spanac, mult pătrunjel verde și e servită cu o gremolata făcută din frunze proaspete de pătrunjel, usturoi tocat și coajă rasă de lămâie. A completat tocana într-un fel cum nu se poate mai delicios!
Ingrediente gremolata:
- Coaja de la o lămâie
- O legătură de frunze de pătrunjel
- Trei căței de usturoi
Ingrediente tocană:
- O lingură ulei de măsline
- O ceapă galbenă medie
- Trei căței de usturoi
- O tijă apio
- O linguriță chimion
- O linguriță semințe de coriandru
- Sare și piper
- 4 cartofi galbeni mari
- 150g linte
- 6-700ml supă de legume
- 250g baby spanac
- O legătură frunze de pătrunjel
- Două linguri tahini
Instrucțiuni:
- Căliți ceapa, usturoiul și tija de apio în ulei de măsline timp de 5 minute la foc mediu.
- Adăugați condimentele și mai lăsați amestecul pe foc un minut.
- Adăugați cartofii tăiați cuburi, apoi lintea. Amestecați și adăugați supa de legume.
- Puneți capacul și lăsați tocana să fiarbă timp de 25-30 minute.
- Când lintea și cartofii sunt fierți, adăugați spanacul, amestecați și mai lăsați pe foc încă un minut, apoi adăugați pătrunjelul tocat.
- Transferați jumătate din tocană în blender, adăugați două linguri de tahini și mixați până obțineți un amestec cremos.
- Turnați amestecul obținut peste restul tocanei și omogenizați. Dacă e prea gros, mai adăugați supă de legume.
- Transferați în farfurii și adăugați deasupra gremolata, semințe de chilli, ulei de măsline și năut crocant (opțional, dar savuros).
- Serviți cu pâine prăjită. S-au potrivit de minune feliile cu semințe de dovleac de la @michaelartisanbakery 🥖