Crema de Spanac

Crema de Spanac

De când am dat de rețeta asta de tocană verde pe Pinterest am știut că o voi încerca și îmi va plăcea mult. Am pregătit-o aseara și în 30-40 minute am avut o masă caldă și delicioasă, verde și plină de nutrienți. O adevărată porție de comfort food.

Tocana conține linte, cartofi și spanac, mult pătrunjel verde și e servită cu o gremolata făcută din frunze proaspete de pătrunjel, usturoi tocat și coajă rasă de lămâie. A completat tocana într-un fel cum nu se poate mai delicios!

Ingrediente gremolata:

  • Coaja de la o lămâie
  • O legătură de frunze de pătrunjel
  • Trei căței de usturoi

Ingrediente tocană:

  • O lingură ulei de măsline
  • O ceapă galbenă medie
  • Trei căței de usturoi
  • O tijă apio
  • O linguriță chimion
  • O linguriță semințe de coriandru
  • Sare și piper
  • 4 cartofi galbeni mari
  • 150g linte
  • 6-700ml supă de legume
  • 250g baby spanac
  • O legătură frunze de pătrunjel
  • Două linguri tahini

Instrucțiuni:

  1. Căliți ceapa, usturoiul și tija de apio în ulei de măsline timp de 5 minute la foc mediu.
  2. Adăugați condimentele și mai lăsați amestecul pe foc un minut.
  3. Adăugați cartofii tăiați cuburi, apoi lintea. Amestecați și adăugați supa de legume.
  4. Puneți capacul și lăsați tocana să fiarbă timp de 25-30 minute.
  5. Când lintea și cartofii sunt fierți, adăugați spanacul, amestecați și mai lăsați pe foc încă un minut, apoi adăugați pătrunjelul tocat.
  6. Transferați jumătate din tocană în blender, adăugați două linguri de tahini și mixați până obțineți un amestec cremos.
  7. Turnați amestecul obținut peste restul tocanei și omogenizați. Dacă e prea gros, mai adăugați supă de legume.
  8. Transferați în farfurii și adăugați deasupra gremolata, semințe de chilli, ulei de măsline și năut crocant (opțional, dar savuros).
  9. Serviți cu pâine prăjită. S-au potrivit de minune feliile cu semințe de dovleac de la @michaelartisanbakery 🥖
Back to blog