
Toast cu miere
Share
Cum transformi un toast banal în unul extraordinar? – Pune deasupra niște banane caramelizate! Cu plăcere!
Am ales o rețetă super simplă pe care o păstrez aproape – am de gând să mai fac banane caramelizate și pentru clătite sau waffles. Au fost... Doamne, ce bune!
Ingrediente:
- 2–3 banane bine coapte
- 2 linguri zahăr brun
- ½ linguriță scorțișoară
- 30g unt
- 2 felii de pâine cu maia (recomand @michaelartisanbakery)
- Crema de brânză sau cottage cheese
- Nuci sau fistic măcinat
- Caramel pentru topping (opțional, dar sublim)
Mod de preparare:
- Taie 2–3 banane pe jumătate pe lungime, apoi din nou pe lățime.
- Presară zahăr amestecat cu puțină scorțișoară pe ambele părți ale bananelor.
- Topește un cubuleț de unt (30g) într-o tigaie, apoi adaugă bananele acoperite de zahăr.
- Lasă bananele la caramelizat la foc mic câte 3–4 minute pe fiecare parte. Untul topit și zahărul vor forma un caramel de toată frumusețea care va rămâne lipit de feliile de banană.
- Ia două felii de pâine bună și prăjește-le. Am folosit pâine cu maia artizanală de la @michaelartisanbakery, ocazie cu care marchez începutul unei colaborări frumoase (sper eu) cu producătorii unei pâini 100% naturale, dedicați calității, tradiției și procesului atât de complex și fascinant din care rezultă o pâine cu arome și texturi unice și care atrage aprecierea consumatorilor aflați în căutarea unei alternative autentice la pâinea comercială.
- Unge feliile de pâine cu cremă de brânză sau cottage cheese, așează bananele caramelizate, presară niște nucă sau fistic măcinat și adaugă un strop de caramel deasupra.
Dacă ne-a plăcut? Hell yeah! De-li-cios!